.. och kolla på den här!


Är dem söta eller är dem?
You know you're an Au Pair when...

You know you're an Au Pair when...

...you always introduce yourself with : 'Hi! my name is (your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!!'
...the worst thing is, when the dad is working from home
...you know what a S'MORE is
...you spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear
...you hate Dora, The Wiggles and Thomas
...you say silly instead of stupid
...you go to PLAYDATES
...you've seen more movies in one month than in your whole life at home
...you drive ove 30 minutes to a friend and you think it's not far
...you only have other Au Pairs as your friends
...you say 'like' and 'totally' every three words
...someone has asked you stupid questions like:
- 'do you have cars in your country?' - 'You don't have Valentine's day?' - 'Where is your country?'
...you don't think it's wrong to have cake AND ice cream
...you park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far
...you cherish moments of silence more than ever before
...you notice yourself saying 'GOOD JOB' a hundred times a day
...you wonder why you slept the whole night long so uncomfortable and you notice the next morning, you slept on a barbie, a lollypop, sandtoys etc.
...you need to be creative to find new punishments because a time-out doesn't work anymore
...you're sure you don't want own kids within the next 100 years
...you know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying thanks for all you've done to your mum and dad every day
...you start to love disney movies again and can copy every passage of them
...you've learned what it means to be patient
...you know what a LCC is
...you know that you should never SHAKE A BABY !!!
...you take a nap, after you dropped of the kids at school(after being up for just 2h)
...the kids call you mum cause you spend too much time with them...
...you think $160 every weekend just for shopping and coffee are not that much
...one cup of coffee doesn`t make you awake anymore, it just makes you alive)
...you don't walk into the bank, you use the drive inn to get your money
...you use Purell instead of washing your hands
...instead of singing song from the radio your singing childrens songs

En underbar helg!

Fredag: party på apple.
Lördag: födelsedagskalas med Dylan på dagen, filmkväll med tjejerna på kvällen.
Söndag: strandhäng på dagen, shopping på eftermiddagen och bio på kvällen.Anabelle, Ana, Mariana, jag, Marita och Caroline.

"Are you getting old?"

Det är Måndags morgon och jag och Dylan har precis ätit klart vår frukost och är på väg upp för trapporna för att borsta hans tänder. När vi kommit upp för trappan så börjar han gå mot Joannes rum istället för mot badrummet. "Vad gör du Dylan?" frågar jag och han får VÄRLDENS utbrott. "Dylan", säger jag "du måste berätta vad du vill." Han tittar på mig och ser förvånad ut. "Varför då?" "Därför att jag inte kan läsa dina tankar", svarar jag. "Why?" säger han, "are you getting old?" översättning: Varför? Börjar du bli gammal? 

Dag 3: vilken succé!

Också var det Onsdag och dags att säga hejdå. Jag jobbade hela dagen och mötte sedan upp John och Pelle först på kvällen. Vi bestämde oss för ännu en middag på Cheesecake factory och Marita och Maryam hängde på. Maten var god och efterrätten var godast! Vi pratade massor och helt plötsligt var det dags att åka mot LAX, flygplatsen. Väl där sa jag hejdå till mina besökare som åkte vidare till Costa Rica, och jag måste medge att det kändes lite sorgligt. Mina au pair kompisar ville knappt låta dem åka: Maryam vill följa med dem till Costa Rica och Dorota skrev såhär till mig på Facebook idag: "I love your guys, they are so fun, it felt like they were my cousins or sth! ;) I wanna join them and backpack around the world!"

Ja ni, John och Pelle- mina tjejkompisar pratar inte om något annat än er. Dem tycker VÄLDIGT bra om er, det här är bara lite av vad dem sagt: ni är väldigt snälla, roliga, snygga, trevliga, lätta att prata med, snygga och ja, här kommer det igen: snygga. Vilken succé!Vi saknar er!

John och Pelle i LA: dag 2

Efter inte allt för många timmars sömn så vaknade jag upp på Måndags morgonen. Jag åt frukost med Joanne och barnen innan jag satte mig i bilen och körde mot "Tarzana inn" där John och Pelle spenderat natten.  Vi packade in väskorna i bilen och åkte sedan ned mot Santa Monica. Där knallade vi runt på 3:dje gatan: tittade lite i affärer, träffade Amanda och åt, såklart, en youghurt-glass på Pinkberry. Underbart tyckte jag och Amanda, gott tyckte Pelle och kallt tyckte John. Efter ett par timmar sa vi hejdå till Amanda och hoppade in i bilen igen. Nästa stopp var Santa Monica Pier som sedan följdes av  Venice Beach. Där gick vi runt på boardwalken och checkade in killarna på ett hostell för den kommande natten. Sedan åt vi varsin Barbeque Hamburgare på Bondi Barbeque, strosade på stranden och hade det toppen mysigt! När klockan sedan började närma sig halv sju så begav vi oss åter igen tillSanta Monica. Först åkte vi hem till Amanda. Då var det jag, John, Pelle, Maryam, Dorota och Amanda. Vi satt inne i hennes au pair rum och snackade länge innan vi till slut bestämde oss för vart vi skulle äta, det blev mexikanskt och gott var det!Pelle, Dorota, jag, Amanda och John.

Bröderna Tunell i Los Angeles- vilken succé!

I Söndags morse svängde jag in på parkeringsplatsen utanför "Hollywood express inn" där John och Pelle spenderat natten. Så fort jag svängde runt hörnet såg jag dem: två tokbruna killar med solblekthår och stora backpack-ryggsäckar. Gissa om det var kul att se dem igen? JA, det var det! Vi hoppade in i bilen och sedan pratade, pratade och pratade vi på vägen mot Universal Studios. Väl framme käkade vi fukost på Jamba juice innan vi mötte upp två av mina brasilanska kompisar: Estella och Carol. I samlad trupp köpte vi sedan inträdes biljetter och släpptes strax därefter in till parken. Det första vi gjorde var att gå mot "The Simpson Ride" som är en 3D-berg-och-dalbana. Man kommer in i ett litet rum där man får sätta sig i vad som liknar en liten bil och stora bioskärmar öppnas runt omkring en, och sedan bär det av: bilen rör sig och det känns som att man åker i en riktig berg-och-dalbana. Hur häftigt som hellst! Nästa stopp var en busstur som tog oss runt till flera filminspelningsplatser, vi fick se: Wisteria Lane från Desperate Housewifes, Hotellet från Psycho, Whoville från The Grinch och mycket, mycket mer.
    Efter den rundturen mötte vi upp resten av gänget som kommit för att träffa "The Swedish Guys". Vi var då 2 killar, John och Pelle och 8 tjejer: jag, Estelle, Carol, Marita, Anabelle, Mariana, Peach och en ny tjej från brasilien som heter Anna. Vi åkte berg-och-dalbanor, gick i spökhuset, tittade på shower, åt mat på Panda Express och såklart: pratade massor. Killarna, som åker på en jorden runt resa, fick en hel del tips på vad Anabelle tyckte dem skulle göra i Costa Rica och vad dem brasilianska tjejerna tycker att dem ska göra i Brasilien. Det var en helt underbar dag med 23 graders värme och blå himmel- underbart! Men vad hände med tiden? Utrycket att tiden går fort när man har roligt stämmer inte utan tiden går GALET fort då man har roligt, helt plötsligt var klockan efter 18.00 och parken stängde. Glada och nöjda promenerade vi då mot bilarna.Marita, Anabelle, jag, Carol, Estella, Mariana, Peach. Anna
Pelle och John.

Jag, John, Pelle och Marita åkte sedan hem till mig en sväng. Killarna fick då träffa på Joanne, Mark och en glad Gavin och se huset som för det här året är mitt hem. Efter ungefär en timme så åkte vi till Cheesecake factory där vi åt mat och festade loss på en brownie sundae cheesecake till efterätt, mums!

En molning Lördag.

I morse så bestämde sig två tjejer för att gå på en morgonpromenad. De var ut och kände efter hur vädret var och satte därefter på sig sommarkläder. Sedan promenerade dem till Coffebean och köpte sig varsin thé och bagel, efter frukosten promenerade dem vidare. Efter promenaden packade dem sina väskor för stranden- eftersom det var varmt ute. Satte dem på sig solskyddsfaktor? Nej, det var ju så molningt och ganska bruna tyckte dem ändå att dem var. Väl nere på stranden solade dem sig i ett par timmar, tjej nummer två säger: "vi ska nog tänka på att 70% av solens strålar går igenom molnen, men ingen solskyddsfaktor åkte på utan istället packade dem ihop sina saker och strosade upp till 3:dje gatan där de mötte upp några fler kompisar. Dem tittade alla tillsammans på flera olika gatuuppträdanden och shoppade en del i favoritaffären "Forever 21" Sedan åt dem en mycket god och hälsosam hamburgare på McDonalds innan dem promenerade hemåt igen eftersom en av tjejerna skulle jobba på kvällen.

Så nu ska vi se: hon som hade sommarkläder på sig och solade hela dagen utan solskyddsfaktor eftersom att "det var så molningt och för att hon tyckte att hon var rätt brun", det var jag. Hon som skulle jobba på kvällen var också jag och sist men inte minst : vem kan det vara som sitter framför en dator med ett aningens rödbränt ansikte? Tredje gången gillt för det är också jag!

RSS 2.0