Oj vad tiden går fort!

Hela veckan gick jag och såg fram emot helgen och nu känns det som den knappt hann börja innan den var slut igen. Nåväl, jag tar det från början: i Fredags tog jag en sovmorgon innan jag plockade upp Dylan från skolan och körde till Balboa park. Där träffade vi min au pair kompis Anabelle som var där tillsammans med 3 åriga Alexandra och 5 åriga Taylor, vi träffade också Emelie och 1 åriga Carr. Det var en OTROLIGT varm dag med 35 grader i skuggan. Men barnen de lekte ändå och vi hade några mysiga timmar tillsammans!
Efter parken satte jag och Dylan oss i bilen och körde hemåt. När vi kom hem var han väldigt trött så vi satte och i soffan och kollade på katten Gustaf tillsammans. Efter ca 30 minuter började jag med maten, lite senare åt han och strax därefter kom mamma Joanne hem och jag slutade. Jag hoppade in i duchen och sedan kom Emelie över. Vi satt och pratade och gjorde oss i ordning innan vi satte oss i bilen och körde till Studio City där vi hämtade upp Sandra, därifrån körde vi sedan vidare till Hollywood där vi mötte upp min kära Anna och "Hollywood gänget" bestående av 3 killar från göteborg och två av deras kompisar. Vi åt middag tillsammans innan vi gick till en liten pub där Hollywood grabbarna skulle spela. Vi pratade, pratade, väntade, väntade, pratade, väntade- ja du fattar. Dem skulle ha spelat klockan 23.00 men det slutade med att de spelade klockan 1.00, men vad är det man säger bättre sent än aldrig. Efter den musikaliska upplevelsen åkte jag med Anna hem och sov där.

Alla tjejer och några av killarna: Phillip, Anna, jag, Sandra, Emelie och Alexander.Anna, jag och Sandra.Linus och Philips lilebror som var på besök.
Lördags förmiddagen spenderade Anna & jag sedan på stranden. VI tog hennes cycklar och cycklade ned vid tiotiden och åkte sedan hemåt vid ett-två tiden. Det är så underbart att ligga där i den 30 gradiga oktobervärmen. Efter att vi kommit hem till henne igen satte vi oss i bilen och åkte hem till mig, jag skulle nämligen börja jobba klockan tre. Eftermiddagen spenderade vi sedan tillsammans med Gavin, Dylan var nämligen hos sin mormor och morfar hela kvällen. Vi lagade mat, gick en promenad med barnvagnen och hunden och pratade massor, När sedan pappa Mark kom hem strax efter nio tog vi bilen och gick på bio. Vi såg Angelina Jolies nya film "Changeling". Anna älskade den medan jag tyckte den var sådär. Det var en sann historia om en kvinna som levde på 1920-talet. En dag då hon kommer hem från jobbet är hennes son försvunnen, hon anmäler det till polisen och de börjar leta. Några månader senare står en polisman utanför hennes dörr med en pojke som han säger, och som själv säger, att han är hennes son. Problemet är bara att hon är säker på att det inte är hennes son.
Efter filmen sov Anna här. Söndagen spenderade vi vid poolen ända fram till klockan fyra. Då duchade vi, satte oss i bilen och körde tillsammans med Sandra och Emelie till ikea. Att gå in på ikea här är som att gå in på ikea hemma i sverige. Alla skyltar är på svenska, i restaurangen säljer de svensk mat och dem har en svensk mataffär. I den affären köpte jag lite svensk mat: knäckebröd, blåbärssylt, kaviar och marabou choklad. De hade också fått in lite julmat och jag kunde inte låta bli att köpa pepparkaksdeg och ett pepparkakshus som jag och Dylan ska pyssla med. Snart ska han få uppleva lite svensk jul!

Till slut vill jag bara säga: tack Anna för en underbar helg!
 

Aldrig i livet tänker jag, ja visst säger hon.

Nej, nej jag är inte bitter... MEN då jag haft en halvtimmes gråt och skrik över att jag inte tycker Dylan ska äta snacks just nu eftersom jag precis börjar med middagen kommer mamma J hem. Hon hör mig säga "nej Dylan, vi ska äta mat om en halvtimme du får äta snacks efter maten" sedan tittar hon på honom och han säger snälla mammaaaaaa. Ok, säger hon, vad vill du ha? Dylan ler stort tittar på mig och säger" jag vill ha peanutbutter and crackers, en cookie bar och frystorkade bananer och jordgubbar" Aldrig i liver tänker jag, ja visst säger hon och plockar fram allt han sagt. Hon ställer det på bordet, tittar sedan på mig och säger: "jag hoppas jag inte fick dig att framstå som den onda nu" Nej, VERKLIGEN inte. Oj-oj-oj, sen kan ni ju räkna ut hur mycket han åt av maten jag lagade åt honom.

Herregud.

Balboa park

Idag, Tisdag, gick jag upp tidigt. Jag åt frukost tillsammans med Dylan, sedan skjutsade mamma Joanne honom till skolan och jag stannade hemma med Gavin. Jag tog honom i knät och satte mig här vid datorn för att skypa lite. Efter två långa samtal tog jag en dusch, sedan matade jag Gavin och efter det satte jag mig i bilen och åkte till restaurangen The Corall Tree som ligger i Encino. Där träffade jag Mariana och Annabelle. Vi åt tillsammans och pratade massor innan jag åkte till Dylans skola vid ett för att plocka upp honom. Han var på ett riktigt bra humör och berättade massor med roliga historier för mig i bilen på vägen hem. Ojoj, vad jag skrattade. Väl hemma hade vi en lugn stund med några olika böcker i Joanne och Marks stora säng; det var jag, Dylan, Joanne och Gavin. Mysigt!
Efter ca 45 minuter klädde jag på Dylan och vi gick ner och åt lite mellanmål: varsin yoghurt, lite vindruvor och jordgubbar. Självklart åt han mer av min yoghurt än sin egen, ni förstår att det jag äter är ALLTID så mycket godare än det han äter. (tyvärr tycker jag också det.) Men, men "we are sharing, right Jula?" Nåväl efter att vi ätit färdigt satte vi oss i bilen och åkte ned till Balboa park. Där började Dylan med att köpa en glass, eller popcicle som det heter här. Efter det var han kladdig och redo för att leka i parken i den 30 gradiga värmen. Jesus vad varmt det var! Men han klättrade upp och ner, hit och dit, han gungade, åkte rutchkana och var hur underbart glad som hellst. Det är sådana här dagar som jag älskar mitt jobb, vem skulle inte göra det med den här underbara sockerbiten?


Min 8:de helg i USA

I fredags var jag ledig hela dagen lång, helt underbart! Jag gick upp tidigt, åt frukost och satte mig sedan och myste med Gavin i soffan. Han är helt underbar! Jag skulle kunna gå runt med honom i famnen för jämnan om jag kunde, än så länge väger han nästan ingenting. Men vid 11-tiden slet jag mig och satte mig i bilen mot Santa Monica och Anna. 30 minuter senare var jag framme och jag och Anna tog en promenad ner till stranden. Där låg jag sedan och gottade mig i solen i ungefär 2 timmar med min ljudbok. Det var en helt underbar dag! Blå himmel, 25 gradig värme och en sval bris. Jag försökte också ringa åsa för att säga grattis men det blev ett meddelande på telefonsvararen istället.

När jag sedan kom tillbaka upp till Annas familjs hus gjorde vi oss i ordning för att åka till Hollywood. Vi var nämligen bjudna hem till Annas kompis Alexander. Han bor tillsammans med 2 av sina svenska kompisar i en helt underbar lägenhet på Hollywood boulevard. Lägenheten är en 3:a med flera tillhörande pooler, en liten balkong och en enorm takvåning. Vi handlade mat: kött, potatis, grönsaker och fetaost och åkt sedan hem till killarna igen. Vi kokade potatisen, skärde grönsakerna, grillade köttet och bar sedan upp allt till den fantastiska takvåningen. Där ifrån hade vi utsikt över hela Hollywood.

Alexander uppe pa taket

Efter middagen droppade det in fler personer: det var Ebba och Hannes, som åkt hit till Hollywood för att söka lyckan inom musikbranchen, ett till par (som jag tyvärr glömt namnen på) och 3 till killar- dem går alla på samma universitet som Alexander och hans kompisar och pluggar musik. Vi pratade och tjejen som jag glömt namnet på berättade att hon kommer ifrån Ludvika vilket direkt fick mig att tänka på Anna Larsson från Ludvika som jag träffade på mitt konfirmations läger. (Evelina, jag tror du vet vem jag menar.) Då jag tänker på Anna tänker jag direkt på hennes sätt att säga kuddar- ”kyddar”. Så rent spontant sa jag ”kyddar”, tjejen-jag-inte-minns-namner-på bara kollade på mig. ”Pratar du om Anna Larsson?” frågade hon mig. Det visade sig att Anna är hennes bästa kompis! Det är en liten värld vi lever i!
Lite senare på kvällen gick vi till en nattklubb och dansade. Det finns klubbar man inte behöver vara 21 för att gå på. Vi dansade till skumma 80-tals remixar och andra konstiga låtar som alla förutom jag tyckte var super bra. Nåväl, jag hade kul iallafall!

Efter ett par timmar drog vi oss hemåt och jag och Anna satte oss i hennes bil och körde hem till henne. På lördags morgonen åt vi en tidig frukost och cyklade sedan ner till stranden tillsammans. Där låg vi sedan i solen och pratade massor.
På eftermiddagen var jag tvungen att jobba. Jag drog mig därför hemåt strax innan två. Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med Dylan, vid sju-tiden tog Joanne och Mark med sig honom ut på middag och jag stannade hemma själv med Gavin. Jag matade honom och sedan satt jag med honom i knät och kollade på Desperat housewifes. Mysigt!


Grattis Åsa!

Grattis Åsa, världens underbaraste moster.

Du är helt underbar och jag hoppas din fest var fantastisk, det är du värd!


Gavin



Världens bästa Farmor


Jag vill säga tack till min underbara Farmor Kerstin. Jag älskar dig så mycket, du är världens bästa! Jag tänker på dig massor och saknar dig jättemycket!

Baby in the house!


Vattenfast färg

Dagen började med en långpromenad tillsammans med hunden Zoe. Eller ja, tillsammans är väl att ta i, man skulle snarare kunna säga att jag gick och hon släpade efter. Efter ca en halvtimme började jag tycka riktigt synd om henne och bestämde mig för att vända om och gå hemåt. Och då blev hon som värsta racerbilen oj vilken fart hon fick!
    Efter promenaden tog jag med mig datorn ut i solen och facebookade lite. Sedan plockade jag upp Dylan vid ett och vi åkte till Target. Där skulle vi köpa färg så att vi skulle kunna dekorera våra pumpor, men icke! Dem hade bara vattenlöslig färg och vi behövde vattenfast så vi åkte vidare till Michaels där vi hittade det vi behövde. Sedan spenderade vi kvällen med att dekorera pumpor.



Heavy traffic

I måndags började jag dagen med en bilresa till Westwood och UCLA. Väl där fick jag träffa alla mina underbara klasskamrater. Alla är så trevliga och glada jämt- det är helt underbart! Vi får upgifter av vår lärare som vi ska sitta och diskutera två och två men vi är alltid klara så fort att vi hinner sitta och prata med varandra. Det är så intressant att höra om varför dem är här, hur dem har det, vad dem gör om dagarna och vad dem tycker om USA. Jag kan berätta så mycket som att det finns många åsikter om USA och amerikanare.
    Efter skolan hämtade jag upp Dylan. Han sov middag och sedan bar det av mot karate lektionen. Herregud vilken tid det tog att komma dit! Helt galen traffik! Som tur var åkte vi tidigt men vi var ändå 10 minuter sena. Vi körde och stannade, körde och stannade. Helt plötsligt säger Dylan: ”Come on cars, I’m not playing this game anymore!” Ojojoj, vad jag skrattade! Men eftersom vi satt så länge i bilen hann vi prata mycket och det resulterade i att Dylan nu kan säga: hur mår du och jag mår bra, hur gammal är du och jag är tre år, plus en hel del ord som till exempel flygplan och mormor.
    Efter karaten blev det en omgång Cinderella vs. Sleeping Beauty innan vi åt middag tillsammans med mamma Joanne.


Long time no see.

Nu var det länge sedan jag skrev sist och jag har mycket att berätta. Först och främst kan jag berätta att Gavin kan komma hem vilken dag som hellst nu! Han har växt på sig och väger nu 2 kilo, alltså dubbelt så mycket som då han föddes. Han har haft lite problem med att äta, eller ätit har han gjort men problemet har varit att han glömt bort att andas under tiden han ätit, men det har han lärt sig nu vilket är toppen! Annars knallar allt på i samma banor som tidigare; jag är med Dylan, går i skolan och släpar fortfarande runt på Zoe under mina promenader.
    Den här helgen har det hänt mycket. I Fredags gick jag upp tidigt och gick en morgonpromenad med Emelie, en ny svensk tjej som flyttade hit för några veckor sedan. Hon hade med sig barnvagnen och 1 åriga Jack. Efter promenaden runt en liten sjö lekte vi med Jack i en lekpark innan vi åt luch tillsammans och jag hämtade Dylan från skolan. Vi åkte hem och han sov middag. När han sedan vaknade lekte vi hans nya favoritlek ”Cinderella och Sleeping Beauty Dragon”, jag är Cinderella och han är Sleeping Beauty draken. Sedan putsar vi ”mina” glasskor, bygger slott där vi ska bo och har diverse springtävlingar. Vid fem tiden kom Joanne hem och lite senare åt vi middag tillsammans. Efter det kom Mariana och hämtade mig och vi mötte upp Annabelle. Sedan blev det middag på en restaurang där de har underbart goda sallader och efter det bio. Vi såg filmen ”How To Loose Friends And Alternative People”,  som skulle vara en komedi. Men var den rolig? Tyvärr inte ett dugg. Men, men vi hade trevligt iallafall. På lördags morgonen gick jag upp tidigt och duchade. Strax efter att jag kom ut ur duchen ringde Anna och sa att hon var på väg, hon körde för första gången på freewayen upp hit- bra gjort! När hon kom fram var vi med Dylan i ett par timmar innan vi tog hennes bil och åkte till Topanga mall, ett enormt shoppingcenter. Där mötte vi upp Mariana och Annabelle. Sedan strosade vi runt i affärer som Forever 21, H&M, True Religion, Nordstrom och Target, vi åt lunch och hade det jätte trevligt! Vid sex-tiden drog jag och Anna oss hemåt. Tyvärr var vi tvugna att jobba båda två så vi skildes åt. Väl hemma hade jag och Dylan lite kvällsmys med katten Gustaf filmen, efter det läste vi några böcker innan han somnade vid nio. Då satte jag mig och tittade på filmen ”Definetly Maybe”. Den var helt ok, men inte så mycket mer.
    Också var det söndag. Joanne och Mark, min värdföräldrar, hade tidigare under veckan berättat att de ville gå ut och äta frukost tillsammans så jag gick upp tidigt även denna dag. Men när jag kom ut till dem frågade dem om även jag och Dylan ville följa med? Självklart ville vi det, så vi satte oss i bilen och körde mot ett område som heter Calabasas. Där beställde jag in pannkakor med banan- jätte gott! Efter frukosten åkte vi till en stor halloween marknad där vi köpte tre stycken små pumpor. Sedan var det hemresa med kiss och låten ”I was made for loving you babe” på högsta volym. Dylan sjöng för full hals hela vägen, sedan lyfte jag in honom och han slocknade på mindre än 5 minuter. Eftermiddagen spenderade jag och Dylan hemma. Vi målade med fingerfärg, åt kyckling och ris, åkte och tittade på Dylans pappa Mark då han spelade tennis (good sports dady!) jag badade honom, vi läste och han somnade som en stock vid halv nio. En halvtimme senare sov även jag.



Jag och Dylan utanför resturangen där vi åt frukost.

Pannkakor!

Dagen började med en tidig frukost vid 7 tiden, efter det skjutsade jag Dylan till skolan vid 8.00. Sedan mötte jag upp Mariana och vi åkte vidare till vår skola. Lektionen bjöd på en hel del skratt (se Nerd) och det kändes som tiden sprang ifrån oss. Efter lektionen åkte vi hemmåt, jag lämnade av Mariana och hämtade Dylan. Han vad glad och frågade massor med frågor tills han helt tvärt blev tyst, surprise, surprise, han hade somnat! Jag tycker det är helt underbart då han somnar i bilen för när vi kommer hem lyfter jag bara upp honom i hans säng där han sover vidare vilket gör att jag slipper alla konflikter kring sovandet. Då han sov gjorde jag iordning en tonfisksallad med avokado och ägg som jag åt i lugn och ro.

När han cirka 1,5 timmar senare vaknade upp hade jag packat ned badlakan, badkläder och några persikor i väskan och det bar av mot poolen. Där hade vi hela poolen för oss själva! Vi simmade, lekte och plaskade i ungefär en timme innan vi åkte hemåt, kollade vad vi behövde handla inför pannkaksbakandet och åkte vidare till mataffären. Väl hemma efter det satte vi igång med pannkakorna. Mums! Till dem hade vi chokladglass och banan, syns det?

 

 


Nerd

Det är onsdags morgon och jag sitter i klassrummet på UCLA Extension i Westwood. Min halvknasiga lärare kliver in i klassrummt och mina överanstusiastiska klasskompisar bombarderar henne med frågor om allt mellan himmel och jord. Det kan vara vad ord betyder eller hur man svara på frågan ”what’s up?’. Ja allt, jag har slutat att förvånas, eller jag trodde iallafall det tills idag då vi pratade om vad en ”teachers pet” är för något. Man skulle kunna översätta det med ”lärarens favoritelev”.Vi satt och diskuterade då plötsligt prydliga, alltid leende Darcy från Japan ställer frågan: ”is that the same as being a nerd?”


En bild säger mer än tusen ord.


Picnic med Anna




Inte helt fel om jag säger så.



Disneyland och Sea World med Emma och Daniel







Saknar er där hemma!


Universal studios, Santa Monica och Venice beach

Klockan 12.00 i Tisdags gick Emma, Daniel och jag äntligen in genom portarna till Universal studios I Hollywood. Vi hade då stått I kö I den 40 gradiga hettan I 30 minuter och jag skojjar inte om jag säger att svetten rann på oss. Det var så otroligt varmt! Nåväl, inne på Universal studios var det så häftigt och det fanns så mycket att kolla på! Vi gick runt och tittade, såg en terminator show, en vatten show, vi åkte på tur genom jurassic park, vi åkte på en tur i simpsons simulatorn och vi åkte på en guidad tur runt området och fick se där de spelat in flera olika filmer, bland annat hajen och desperate housewifes. ... och mycket mer! Där spenderade vi hela dagen- en helt fantastisk dag!





Igår, Onsdag, började vi tre dagen på Jerry's deli med en super god frukost. Mätta och glada satte vi oss sedan i bilen och åkte till Santa Monica pier. Där parkerade vi bilen och gick ned mot sandstranden. Vi var så gott som själva på stranden och det var helt underbart! Efter några timmars solande tog vi en promenad mot Venice beach. Väl framme promenerade vi fram och tillbaka på en underbar strandgata med många mysiga affärer. Efter lite shoppande gick vi ned till vattenbrynet och började gå tillbaka mot bilen. Solen började precis gå ned när vi promenerade och tror ni inte vi såg tre delfiner hoppandes ute i vattnet! Såååå underbart!




Vill du läsa eller se mer bilder? emmadaniel.blogg.se

Måndag

Dagen började tidigt då vi satte oss I bilen tillsammans med Mark som skjutsade oss till Jerrys deli där vi åt frukost. Daniel köpte en Fajita omelet medan jag och Emma köpte varsin banan smootie, varsin bagel och delade på en fruktskål. Gott!

Sedan kom min vän Mariana och hämtade oss. Vi satte oss I hennes bil och åkte mot Westwood och UCLA. Jag och Mariana hade en 2.5 timmes lektion och medan vi roade oss I klassrummet knallade Emma och Daniel runt på campus. Efter lektionen träffades vi och åkte hem tillsammans, Joanne hämtade oss hos Mariana, med sig hade hon en sovande Dylan. Vi stannade på hamburgerkedjan in n out där vi köpte varsin farligt god hamburgare som vi tog med oss hem och åt I skuggan utomhus. Sedan satt vi I lugn och ro och pratade tills Dylan vaknade upp, Då var det full fart, han visade sina nya favoriter, Emma och Daniel, hans lekrum och alla hans leksaker innan det var dags för oss att sätta oss I bilen igen och åka mot hans karatelektion. Ni som läst min blogg förrut vet vad jag tycker om hans karate och jag tror nog att jag har Emma och Daniel med mig. Nåväl, efter lektionen åkte vi till target där vi handlade tandkräm, tuggumi och en batmanleksak åt Dylan. Vi hann också med att äta varsin underbart god youghurt glass på pinkberry och Dylan hann åka bil innan det var dags att åka hemåt och äta middag med familjen.

 


Söndag kväll

Vid åttatiden I söndags kväll fick jag äntligen träffa Emma och Daniel! De kom hit med en taxi ifrån Hollywood där deras greyhound buss släppte av dem. Jag visade dem rummet där de skulle sova och resten av huset. Sedan satte vi tre oss I bilen och åkte till The Cheescake factory där vi åt en sen middag. Mysigt!


RSS 2.0