Familjen i LA, dag 6: Santa Barbara.

Efter en god natts sömn hemma i huset gjorde vi ytterligare en utflykt och denna gången var det mot Santa Barbara. Där promenerade vi runt på den supermysiga shoppinggatan "State Street". För mig är Santa Barbara litet, mysigt och hur fint som hellst- och den här dagen försärkte det intrycket ytterligare. Efter några timmars strosande på pieren och i affärer åt vi lunch innan vi gick ned till stranden och myste.
   Flera timmar senare åkte vi till Camarillo outlet och shopade lite innan vi begav oss hemåt igen: trötta, nöjda och med rosiga kinder efter en solig dag.

Familjen i LA, dag 5: Gamla stan, SD och Coronado Island.

Dagen började jag och min kära Mamma med en promenad ned till seven eleven där vi köpte frukost: bagels, smör och kaffe som vi sedan åt på rummet i lugn och ro. Sedan chekade vi ut från hotellet och körde ned mot Gamla stan i San Diego. Det var varmt och skönt och vi strosade runt och var turistiga i någon timme innan vi kände att strandens lockelse var för stark, då bar det av mot Coronade Island. En av dem vackraste öarna jag någonsin sett. Med hamnar, fina seglarbåtar och stränder. Vi åkte till Hotell Coronado som är ett enormt, superlyxigt hotell och gick ned till hotellets strand. UNDERBART!
   Efter en lång dag på stranden begav vi oss hemåt och stannade på vägen och åt middag på Cheesecake factory. Mmmm...


Mamma i Gamla stan, SD.


Oscar i Gamla stan, SD.


Gamla stan, SD.


Jag och Pappa i Gamla stan, SD.


Hotell del Coronado.


Stranghäng.


Bad i vågorna.


God mat på Cheesecake factory.


God mat på Cheesecake factory.

Familjen i LA, dag 4: SEAWORLD.

Seaworld. Den underbara, galet stora djurparken i San Diego spenderade vi 12 timmar i. Vi såg allt ifrån delfiner och späckhuggare till isbjörnar, grisar och sjökor. UNDERBART!


Familjen i LA, dag 3: På väg till San Diego.

Dag 3, Fredagen den 19 Juni, klev vi upp tidigt, åt frukost och satte oss sedan i bilen med siktet inställt på San Diego. Vi tog det lugnt på vägen ned och stannade vid Huntington Beach, Newport Beach och Laguna Beach. Strosade, shoppade lite, fikade på Starbucks och åt lunch på Johnny Rockets. Fram till San Diego kom vi inte förrens på eftermiddagen/kvällen. När vi skulle checka in blev det krångel, dem som jag bokade hoteller via hade lovat oss ett rum för 5 personer MEN hotellet kunde som mest ha 4 personer i ett rum. Efter många telefonsamtal hit och omkopplingar dit så hamnade jag hos Bob i Indien och han fixade ett till rum åt oss. Gratis. Så nöjda gick vi på en promenad, köpte lite picnic och myste sedan på ett rummen med kortspel, yoghurt och chips. Vid 11 tiden kröp vi sedan i säng, jag och Anton gick upp till rummet på 14:de våningen (tack Bob) medans dem andra sov i det andra rummet.

Familjen i LA, dag 2: Santa Monica & Venice beach.

Jag sov som en stock ända fram tills att Dylan öppnade dörren, hoppade upp i sängen och skrek: "JULIA, JAG HAR TRÄFFAT DIN FAMILJ!" och plötsligt var jag klarvaken. Vi sprang ned för trapporna tillsammans och där stod dem allihopa. Jag presenterade familjen för Joanne, Mark och barnen och sedan satte vi oss ned och åt frukost. Efter det packade vi in oss i bilen och körde mot vårt första stopp: Santa Monica.
    Klockan 11 klev vi ur bilen och ned på stranden. Sedan solade vi, gick på strandpromenad, strosade på pieren och killarna badade. Efter ett par timmar började vi bli hungriga och begav oss då upp mot Tredje gatan där vi åt äkta amerikansk snabbmat: hamburgare.  Efter lunchen satte vi oss återigen i bilen och ställde denna gång in siktet på Venice Beach. Jag måste bara berätta att vädret varit super dåligt med regn, dis och gråa moln varenda dag i 3 veckor MEN nu när min familj kommit så försvann det dåliga vädret och ersattes istället med 25 gradig värme och blå himmel, det tackar vi för. Venice var det ja, där strosade vi runt på boardwalken, tittade på uppträdanden, fikade och myste på stranden. Ju mer klockan blev, ju tröttare blev min jetlagade familj. Så vi begav oss hemåt, lagade tacos och myste.


Anton på stranden i Santa Monica.
 

Santa Monica Pier.


Oscar och Pappa promenerar mot 3:dje gatan.


The boardwalk, Venice.

Familjen i LA, dag 1: LAX.

Som ni redan vet så var jag rätt uppspelt, övertrött och galet glad då jag klockan två på Onsdags natten satte mig i bilen och körde mot Los Angeles flygplats, LAX. Det tog mig 25 minuter att komma dit och sedan 5 minuter att hitta till rätt terminal och plats. Helt riktigt, under United skylten på terminal 7 stod dem. 4 trötta svenskar som flygit och flygit och väntat och väntat- och sedan flygit igen. Jag kan inte beskriva med ord hur det kändes att se dem igen. Eller jo det kanska jag kan: ren lycka. och kärlek. och värme. Efter många långa kramar så packade vi in oss i bilen och begav oss hemåt. I bilen pratade vi massor och det kändes som att vi var hemma på nolltid. Väl hemma visade jag dem lite av huset. Anton och Oscar, som fick dela rum, gick och lade sig fort. Mamma och Pappa var också väldigt trötta och gick även dem och lade sig. Och jag då? Ja du, jag var så trött så det fanns inte, så fort jag lade ned huvudet på kudden somnade jag. Och vaknade inte förrens jag blev väckt klockan 9 följande morgon..

den som väntar på något gott..

jag vet att jag sagt det förut, och jag säger det igen: det var inte igår. förlåt alla för dålig uppdatering! nu ska ni får höra. det är den 17 juni, klockan är ett på natten och här sitter jag. "varför?" undrar kanske ni och det ska jag tala om: min familj är påväg! (och vem som hellst som inte sett sin familj på över ett halvår skulle nog ha svårt att sova.)  jag vet att jag borde försöka sova, jag vet att jag kommer vara trött i morgon men helt ärligt: det går inte. jag är bara för glad, helt galet, underbart, sjukt glad! familjens plan från frankfurt skulle ha landat klockan 12.00 men det har blivit en hel del försenat. det senaste är att dem ska vara framme klockan två. om en timme- helt otroligt, bara en liten timme! HERREGUD!

Ana´s birthday

Igår, den 2 juni 2009, var det min brasilianska kompis Anas födelsedag. Vi var ett gäng som möttes upp på restaurangen "PF Changs" i Sherman Oaks. Där serverades det god mat, många skratt och underbara sällskap!The Hike to the Hollywood SignBusy weekend.

I Fredags morse vaknade jag upp i det tomma huset och insåg att det nog var första gången jag var själv här. Joanne och Mark var i New York över helgen och barnen sov hos sin mormor och morfar. Samtidigt som det kändes skönt att vara själv så kändes det också konstigt. Nåväl, jag åt frukost och gick på promenad med Zoe- just det,  hon var också där så helt själv var jag inte. Sedan hoppade vi båda två in i bilen och körde mot Thousand Oaks och mormor Merle. Ju närmare vi kom- desto ivrigare blev Zoe. Väl där spelade jag spel med Dylan medan Gavin sov, och sedan då han vaknat gav vi oss alla 4: jag, barnen och mormorn, iväg mot Maccaroni Grill. Och det var helt GALET gott! Jag åt kyckling med pasta och broccoli och säger bara mmmm. Mätta och belåtna spenderade vi sedan ett par timmar i bokaffären Barnes and Noble. Dylan ville köpa en Hanna Montana bok med då sa mormorn (med brittisk accent) "NO, we're NOT gonna buy that Hanna Montana rubbish". Haha, den dialekten är underbar!
    Efter mycket om och men kom vi sedan ut med x antal böcker åt Dylan, och nej han köpte inte Hanna Montana. Vi åkte tillbaka hem till deras hus, Gavin lade sig och sov medan jag och Dylan promenerade till en park i närheten. Där lekte vi kurragömma, hade springtävlingar, rutchkanerace, och-gud-vet-vad. Efter tvåtimmars lekande var den stackars au pairen trött, nej inte trött: utsliten. Tilläggas bör att 4 åringen skuttade och hoppade hela vägen hem. Efter att ha badat barnen åkte jag sedan tillbaka hem till mitt nu helt tomma hus. Tog en duch och gjorde mig redo för kvällen. Vid 9 tiden mötte jag upp mina svenska kompisar Amanda och Marita. När vår kompis Sandra, från Tyskland slutade jobba så kom hon och ämtade oss och vi åkte mot West Hollywood och resturangen/baren "Saddler Ranch". Som ni redan vet hade vi den äran att träffa på AJ från Backstreet Boys där. En underbar kväll!
    På Lördagenmorgonen  var där inga skrikande barn, ingen livlig diskussion eller högljudd tvättmaskin som kunde väcka mig vilket resulterade i att jag hade en underbar sovmorgon! När jag väl vaknade år jag frukost framför datorn och facebook, städade lite i huset och satte mig sedan i solen ute och läste. Vid 4 tiden började jag förbereda för kvällens grillning, jag åkte då ned till mataffären, bakade en paj, skärde sallad och satte igång grillen. Ett tag senare började tjejerna droppa in och det blev en TOPPEN kväll!
   På Söndagsmorgonen satte jag på mig gympaskorna och gjorde mig redo för vårt au pair-möte: en hike till Hollywood skylten! En underbar avslutning på min 39:de helg här i USA!

RSS 2.0